απολαύστε την Ποιότητα..απολαύστε Ελληνικά Προϊόντα!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να σας εξυπηρετήσουμε!

Αρνί – Πρόβατο

Η δική μας προσσέγγιση

  • Στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού η εκτροφή προβάτων είναι ο σημαντικότερος κλάδος της ζωικής παραγωγής και πραγματοποιείται παραδοσιακά στο ύπαιθρο γεγονός που την κάνει να μοιάζει αρκετά με τη βιολογική.

  • Έτσι κι εμείς στηρίζοντας την τοπική οικονομία συνεργαζόμαστε με ντόπιους κτηνοτρόφους ώστε να εξασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα κρέατος για τους πελάτες μας.

Το αρνίσιο κρέας αποτελεί μία πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, αμύλων και βιταμινών της ομάδας Β περιλαμβανομένης της Β3 (νιασίνης*) και Β2 (ριβοφλαβίνης**). Το ήμισυ του λίπους του αρνίσιου κρέατος είναι μόνο-ακόρεστο, δηλαδή περιέχει τον ίδιο τύπο λιπαρών οξέων που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο. Σκεφτείτε ότι 100 γραμμάρια άριστης ποιότητας αρνίσιας μπριζόλας περιέχουν πέντε γραμμάρια λίπους σε σύγκριση με οκτώ γραμμάρια σε βοδινή και χοιρινή και δέκα γραμμάρια στο σολομό Ατλαντικού. Επιπλέον στο αρνίσιο κρέας περιέχεται η σωστή αναλογία και των οκτώ βασικών αμινοξέων. Το να τρώει κανείς αρνίσιο κρέας, αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να ενισχύει το σώμα του με βιταμίνες Β12 και πρωτεΐνες, καθώς επίσης με σίδηρο και ψευδάργυρο που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

[*νιασίνη= βιταμίνη Β3, μειώνει στο αίμα την ολική και κακή χοληστερόλη, ενώ ανεβάζει τη καλή χοληστερόλη.

**ριβοφλαβίνη= βιταμίνη Β2, που ενισχύει τον κερατοειδή, δυναμώνει το συκώτι, περιέχεται επίσης και στο βασιλικό πολτό.]

Τα είδη των αρνιών

Ανάλογα με την ηλικία και το βάρος τους, το κρέας των αρνιών ή των προβάτων κατατάσσεται ως εξής:
Η προβατίνα και το κριάρι (αρσενικό πρόβατο), είναι ζώα μεγαλύτερα του ενός έτους, που έχουν τεκνοποιήσει και ζυγίζουν πάνω από 20 κιλά.
– Το ζυγούρι είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, δεν έχει τεκνοποιήσει ακόμα και ζυγίζει πάνω από 15 – 20 κιλά.
– Το αρνί είναι από 3,5 μηνών μέχρι ενός έτους, (χρονιάρικο) και ζυγίζει 10 – 16 κιλά.
– Το αρνάκι γάλακτος είναι μέχρι 3,5 μηνών και ζυγίζει μέχρι 10 κιλά, το πολύ.